![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhE6uMxqHbGy_7ACfzHpcjIK-6KdbldC6MhqGxLic6b_YYFMdtW2n5bjaftG9aCGp0MioZuW89-00We6tCxhD1pQgVuK6qkzjNIN5a39-4O7vkz-xC3OfLv1Q1dPMX3zimMTCSOj7ZzLXc/s200/IMG_1613.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHBd-ACJgXqRfIVnYFsu0ZJmGjrhymjL55zBhyphenhyphenziYcQv8OG2uXypN9RSA2EYg2Yb0ac8EVCWmfD4bX3cG9wC-uPeWTbmBfvC3a4zZKWf-RgcyVGm-L1HeOaMSKR945GZAd5bETRbYRxro/s200/IMG_7515.jpg)
JERUK BAMBANGAN adalah makanan kesukaan rakyat Sabah terutama suku kaum kadazandusun. cuba lah ..memang sedap sehingga menjilat jari.........YUMMY.......
Bahan-Bahan :
- 5 biji buah bambangan -buang kulit dan hiris isi buah bambangan
- 4 biji bambangan (biji sahaja)- diparut
- Garam secukup ras
- Isi buah bambangan dihiris
- Campur dengan biji buah bambangan yang telah diparut dan sedikit garam.
- Isi dalam botol dan tutup ketat. Boleh tahan lama. Diperap dalam beberapa hari dan sudah boleh dimakan...